Dubbelklik hier om de afbeelding te veranderen
Onderstel

Het onderhoud van het onderstel staat dicht bij het motorisch onderhoud. Maar in een heleboel gevallen wordt bij de autofabrikant alleen een cabine met 2 wielen een motor en een stuur gekocht. De opbouw fabrikant koopt ook van een andere leverancier een onderstel wat in eigen beheer samengesteld wordt als een compleet onderstel.

De specificaties van dit onderstel zijn bij de autofabrikant niet bekend en kennen de dealers ook de specifieke onderhoudseisen niet.

Om een voorbeeld te noemen rijden er tallose Fiat Ducato's rond met een ALKO chassis en een torsieas. Aan deze as zitten geen standaard veren en schokdempers. Ook de remmen zijn meestal zwaarder uitgevoerd. Voor een autodealer wordt het dan al lastig. Aan het chassis wordt door de opbouw fabrikant ook nog eens van alles opgehangen zoals watertanks, gastanks, accubakken, bagagebakken, diverse ontluchtingen en aftapkranen.

Voor onderhoud moeten er specifieke handelingen en controles uitgevoerd worden. Zoals het chassis natrekken met een momentsleutel, controleren op vervorming en scheuren en het smeren van de veren.

Voor controle van het onderstel is het van belang dat de fabrieksvoorschriften gehanteerd worden.

Lees hier extra informatie over camper banden. 

Kortom, ga voor onderhoud van kampeerauto's naar een gespecialiseerd bedrijf.